Air VPN - The air to breathe the real Internet
 
 
Het weer Fotoalbum Gastenboek

Contact

Links

Gesponsorde links Colofon

Disclaimer
 

Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot
 
 
 

METAR


METAR EHAM
170555Z 15009KT CAVOK 03/01 Q1020 NOSIG
 
 

 

TAF


TAF EHAM
170454Z 1706/1812 15007KT CAVOK BECMG 1709/1712 18013KT BECMG 1715/1718 18007KT PROB30 TEMPO 1809/1812 SCT008 BKN012
 
 

 

Modelbeoordeling

Guidance modelbeoordeling voor Nederland, de Nederlandse kustwateren en de Noordzee, gebaseerd op de HIRLAM run van 00 UTC en de overige genoemde modellen en gidsen met bijbehorende runtijd.

Geldig tot maandag 18 februari 2019 24.00 locale tijd

Opgesteld op zondag 17 februari 2019 om 04.28 uur

MODELLENBEOORDELING.

SYNOPTISCHE SITUATIE:

Aan de noordwestflank van een omvangrijk en standvastig hogedrukgebied Midden-Europa voert een zuidzuidweststroming zachte lucht aan. Een zwak NO-ZW georiënteerd warmtefront strekt zich uit van Denemarken naar East-Anglia en beweegt naar het noordnoordoosten. Het warmtefront verlaat het noordoosten van het luchtruim rond middernacht. In de nacht naar maandag bereikt een NO-ZW georiënteerd koufront het westen van het luchtruim. Dit front ligt evenwijdig aan de stroming, dus de oostwaartse verplaatsing gaat langzaam. Maandagavond wordt de westkust pas bereikt. Aan het einde van maandagavond ligt het koufront ongeveer van Groningen naar Woensdrecht.

MODELBEOORDELING:

Belangrijkste aandachtspunt blijft de bewolking. Ha36 geeft een totaal verkeerd beeld van de bewolking, zowel qua hoeveelheid (te veel) als wolkenbasis (veel te laag), we negeren dit model qua bewolking. De andere modellen, met name Harmonie40, zitten er beter op. De maximumtemperatuur wordt onderschat door alle modellen, we tellen daar 1 à 2°C bij op. De minima zijn over het algemeen beter, al zijn er enkele plekken waar het kouder is/wordt dan berekend. Met name de bekende cold spots als Woensdrecht en sommige plekken in het oosten en noordoosten zijn vaak iets kouder in deze omstandigheden.

AANDACHTSPUNTEN.

WIND:

In de noordelijke Noordzeedistricten (we hebben het hier over gebieden nabij de Noorse zuidwestkust) komt vanaf vanmiddag 7, lokaal mogelijk 8 Bft te staan uit zuidwestelijke richtingen. De eerder genoemde 6 Bft voor kustdistrict Texel (ruim buitengaats) lijkt niet meer aan de orde.

BEWOLKING:

Nabij het front Sc. Met name boven het noordoosten van de FIR boven de Noordzee vannacht een kleine kans op St, vanwege laagste zeewatertemperatuur, al is de kans inmiddels te klein geworden om nog te noemen in de verwachtingen. Nabij het koufront Sc en hoger. Kleine kans op St in de noordelijkere delen van het luchtruim boven kouder zeewater.

NEERSLAG:

Maandagavond in het westen lokaal kans op een spatje regen.

ZICHT:

Boven land nevel, lokaal een (ondiepe) mistbank. Van het zuiden uit verbeterend door toenemende geowind. In de nacht naar maandag zien we in de noordwestelijke helft van het land nog een kans op het ontstaan van nevel, afgaande op TAFG. Dit heeft te maken met de nabijheid van het koufront. In feite is het een dubbelstructuur. Het "binnenste" koufront is dusdanig diffuus (niet of nauwelijks bewolking) dat het niet meer te tekenen viel in de prognosekaarten, maar er zit wel net iets vochtigere lucht bij. Bij het koufront is Harmonie36/40 overigens erg negatief qua zicht, ook in het KEPS. We gaan uit van overwegend matig zicht.

TEMPERATUUR:

De gemiddelde maximumtemperatuur (tijdvak 1981-2010) ligt in de tweede decade van februari tussen 4,7°C op Terschelling en 6,7°C in Cabauw, om in de derde decade op te lopen naar waardes tussen 5,2°C in Stavoren en 7,7°C in Cabauw, Heino, Herwijnen en Westdorpe. Met maxima die de komende twee dagen uiteenlopen van 10/11°C op de Wadden tot 16°C in het zuidoosten is het zacht tot zeer zacht voor de tijd van het jaar.Paraaf meteoroloog: zwagers
 
 

 
 

Hardware


Hier komt nog een goed en duidelijk verhaal over de apparatuur en techniek die gebruikt wordt voor deze site.

Aangezien deze site nog in ontwikkeling is staat hier nu nog even niets interessants. Wordt vervolgd...Binnenkort meer informatie!

Paulus Pisweer 
 

© 2019 Paulus Pisweer | oant-moarn.nl