Air VPN - The air to breathe the real Internet
 
 
Het weer Fotoalbum Gastenboek

Contact

Links

Gesponsorde links Colofon

Disclaimer
 

Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot
 
 
 

METAR


METAR EHAM
241055Z 13004KT 100V170 9999 OVC022 05/01 Q1035 NOSIG
 
 

 

TAF


TAF EHAM
240508Z 2406/2512 14004KT 9999 BKN025 PROB30 TEMPO 2421/2509 0500 FG NSC
 
 

 

Modelbeoordeling

Guidance modelbeoordeling voor Nederland, de Nederlandse kustwateren en de Noordzee, gebaseerd op de HARMONIE run van 06 UTC en de overige genoemde modellen en gidsen met bijbehorende runtijd.

Geldig tot dinsdag 25 januari 2022 24.00 locale tijd

Opgesteld op maandag 24 januari 2022 om 11.21 uur

MODELLENBEOORDELING.

SYNOPTISCHE SITUATIE:

Het centrum van een hogedrukgebied boven Duitsland verplaatst geleidelijk richting Tsjechiƫ, maar blijft er een uitloper in stand tot boven ons land. De aanwezige lucht in de grenslaag wordt van het zuidoosten uit geleidelijk droger. In de loop van komende nacht komt de rug-as ten zuiden van ons land te liggen, de stroming wordt dan westelijk, maar blijft zwak.

MODELBEOORDELING:

Alle beschikbare modellen hebben de huidige opklaringen (veel) te noordelijk en hebben aan het begin van vanochtend daardoor mist geproduceerd die er niet is geweest. Ha43 heeft als enige model geen mist berekend en hoewel de zuidgrens van de bewolking wel te noordelijk ligt, is dit model indicatief het beste te gebruiken, zowel qua ontwikkeling van de bewolking als eventuele mist. De tendens in alle modellen is dat de zuidgrens van de bewolking vandaag nog wat noordwaarts trekt, dit lijkt ook logisch omdat de stroming op die hoogte tot in de late middag nog een zuidwaartse component heeft. Vanaf later vanavond draait de stroming naar westelijk en beweegt de bewolking weer (zuid)oostwaarts.

AANDACHTSPUNTEN.

WIND:

-

BEWOLKING:

Sc onder een subsidentie-inversie rond 4000 vt. Van het zuidoosten uit lost deze vanmiddag nog iets verder op. Het noorden en (noord)westen blijven vandaag waarschijnlijk bewolkt, waar de grens tussen bewolking en opklaringen komt te liggen is echter nog onzeker, maar we gaan nu uit van zuid van de grote rivieren. Komende nacht en morgen overdag komt de Sc mogelijk waar iets zuidwaarts, maar ook deze ontwikkeling is nog uiterst onzeker. In de opklaringsgebieden is er kans op vorming van mist/St, ook morgen overdag is het zuidoosten gevoelig voor St.

NEERSLAG:

Morgenavond en in de nacht naar woensdag kan er lokaal wat lichte coalescentie-neerslag vallen.

ZICHT:

In de loop van de avond en komende nacht neemt de kans op mist in vooral in het zuiden en zuidoosten toe, maar mogelijk zetten de modellen het (opnieuw) te zwaar aan, we volgen het Ha43-scenario.

TEMPERATUUR:

In langdurige opklaringen net onder nul.Paraaf meteoroloog: boonstra
 
 

 
 

Hardware


Hier komt nog een goed en duidelijk verhaal over de apparatuur en techniek die gebruikt wordt voor deze site.

Aangezien deze site nog in ontwikkeling is staat hier nu nog even niets interessants. Wordt vervolgd...Binnenkort meer informatie!

Paulus Pisweer 
 

© 2022 Paulus Pisweer | oant-moarn.nl