Air VPN - The air to breathe the real Internet
 
 
Het weer Fotoalbum Gastenboek

Contact

Links

Gesponsorde links Colofon

Disclaimer
 

Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot
 
 
 

METAR


METAR EHAM
240325Z 19010KT 4000 BR FEW003 SCT005 BKN040 07/07 Q1023 NOSIG
 
 

 

TAF


TAF EHAM
232314Z 2400/2506 18010KT CAVOK BECMG 2401/2404 4000 BR BKN005 PROB40 2403/2409 2000 BKN003 BECMG 2408/2411 7000 NSW BKN040 PROB30 2411/2414 BKN006 BECMG 2412/2415 CAVOK
 
 

 

Modelbeoordeling

Guidance modelbeoordeling voor Nederland, de Nederlandse kustwateren en de Noordzee, gebaseerd op de HARMONIE run van 18 UTC en de overige genoemde modellen en gidsen met bijbehorende runtijd.

Geldig tot dinsdag 24 november 2020 24.00 locale tijd

Opgesteld op maandag 23 november 2020 om 23.48 uur

MODELLENBEOORDELING.

SYNOPTISCHE SITUATIE:

Aan de noordwestflank van een langgerekt hogedrukgebied boven Midden- en Zuid-Europa staat in onze omgeving een zuid tot zuidwestelijke stroming. We bevinden ons nog in van oorsprong polair maritieme lucht maar van het zuiden uit wordt geleidelijk vochtigere lucht aangevoerd met een stabiele opbouw. Een lagedrukgebied nabij IJsland trekt gedurende de periode oostwaarts richting de Noorse Zee. Bijbehorend NO-ZW georiënteerde warmtefront boven het noordwesten van de FIR komt geleidelijk nog iets oostelijker te liggen en schampt vandaag overdag het noordwesten van het land. In de loop van woensdagmiddag bereikt het NO-ZW georienteerde koufront het uiterste noordwesten van de FIR om in de nacht naar donderdag het noordwesten van het land te bereiken.

MODELBEOORDELING:

Belangrijkste aandachtspunten zijn de onzekerheden omtrent de weersomstandigheden in de grenslaag deze nacht en ochtend. Met de geleidelijk steeds verder aantrekkende wind lijkt het te gaan om een mix van lage stratus en nevel die advectief binnenloopt en het ontstaan van nevel/mist in de opklaringen daartussenin die dan weer over kan gaan in lage stratus. Het is verder vooral de vraag of er naast nevel ook mist zou kunnen ontstaan, hetgeen we gezien de geowind niet heel waarschijnlijk achtten, en of er dan misschien advectief mist het land binnen zou kunnen trekken vanuit België. Dit laatste blijft voorlopig nowcasten; de Harmonies laten dit wel zien, actueel zien we het echter nog niet, al zit er wel mist in België. Een andere onzekerheid is vervolgens hoe snel de condities zullen verbeteren in de ochtend, waarbij de modellen behoorlijk uiteenlopen. We gaan voor een verbetering van het zuiden uit in de loop van de ochtend maar houden voor het noorden ook in de middag nog rekening met hardnekkige stratus en matige zichten.

AANDACHTSPUNTEN.

WIND:

Seinen voor 6 Bft in de noordelijke districten, geleidelijk uitbreidend naar de westelijke districten en in de loop van woensdag weer verdwijnend.

BEWOLKING:

Zie de modelbeoordeling. Vannacht uitgestrekte velden (lage) stratus, in de ochtend (en mogelijk middag) van het zuiden uit wegtrekkend en liftend. Bij het schampende warmtefront aanhoudend kans op St/Sc rond 1000 vt, toppen FL070. Verder vanaf later vandaag vrij veel hoge bewolking. Bij het koufront donderdag een dikker gelaagd wolkenpakket met aan de warme kant opnieuw lage Sc en St.

NEERSLAG:

Bij het warmtefront tot en met vanmiddag mogelijk af en toe lichte (mot)regen t.g.v. coalescentie. Bij het koufront af en toe lichte, mogelijk matige, regen.

ZICHT:

Zie de modelbeoordeling. Vannacht van het zuiden uit geleidelijk op de meeste plaatsen nevel en vooral eerst mogelijk nog mist, maar die kans lijkt steeds kleiner te worden. Vandaag overdag van het zuiden uit geleidelijk op de meeste plaatsen goed. In de nacht naar woensdag door de sterkere wind geen kans op mist, nevel lijkt vooral in het noordoosten niet uitgesloten.

TEMPERATUUR:

De laagste minima lijken al wel zo'n beetje bereikt, van het zuidwesten uit lopen de temperaturen met het binnenlopen van zachtere en vochtigere lucht en wolkenvelden vannacht geleidelijk op. Verder geen bijzonderheden.Paraaf meteoroloog: wijs
 
 

 
 

Hardware


Hier komt nog een goed en duidelijk verhaal over de apparatuur en techniek die gebruikt wordt voor deze site.

Aangezien deze site nog in ontwikkeling is staat hier nu nog even niets interessants. Wordt vervolgd...Binnenkort meer informatie!

Paulus Pisweer 
 

© 2020 Paulus Pisweer | oant-moarn.nl