Air VPN - The air to breathe the real Internet
 
 
Het weer Fotoalbum Gastenboek

Contact

Links

Gesponsorde links Colofon

Disclaimer
 

Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot
 
 
 

METAR


METAR EHAM
191855Z 06010KT CAVOK 17/10 Q1017 NOSIG
 
 

 

TAF


TAF EHAM
191641Z 1918/2024 06010KT CAVOK
 
 

 

Modelbeoordeling

Guidance modelbeoordeling voor Nederland, de Nederlandse kustwateren en de Noordzee, gebaseerd op de HARMONIE run van 12 UTC en de overige genoemde modellen en gidsen met bijbehorende runtijd.

Geldig tot zondag 20 september 2020 24.00 locale tijd

Opgesteld op zaterdag 19 september 2020 om 18.21 uur

MODELLENBEOORDELING.

SYNOPTISCHE SITUATIE:

Aan de zuidflank van een hogedrukgordel die zich uitstrekt van Ierland naar Oost-Europa voert een oostelijke stroming continentaal polaire lucht aan. In het noorden van de FIR trekken overblijfselen van een warmtefront langzaam zuidwaarts, onder invloed van het hoog enkel nog in een bandje met bewolking en fractie hogere dauwpunten terug te vinden. Mogelijk sijpelen deze hogere dauwpunten in de nacht naar maandag het noorden van het land binnen. Een hoogtelaag boven de Golf van Biskaje trekt langzaam opvullend oostwaarts. Noord ervan zit op hoogte wat warmte die tot boven het zuiden van Nederland reikt. Op zondag trekt deze warme bel zuidwestwaarts weg. Aan de grond blijven frontale systemen voorlopig ver van ons land verwijderd.

MODELBEOORDELING:

Aandachtspunt is de ST/SC bij het zwakke warmtefront. De modellen hebben locatie en vorm wel goed te pakken, qua wolkenbasis lijken Hirlam en HAP3 er het best op te zitten. Verwachting is niet dat deze bewolking de noordkust op gaat komen. Echter, het lijkt waarschijnlijk ontstaat er komende nacht mist boven Denemarken welke morgen het oosten van de FIR zou kunnen aandoen. Zondagavond is het zwakke warmtefront dan tot of over de noordkust genaderd en nemen de mistkansen boven het noorden toe. Dit is nog erg onzeker, iets om in het oog te houden voor de nacht naar maandag. Hirlam komt dan overigens met mistbanken in het oosten, dat lijkt onrealistisch gezien de aanvoer van droge lucht en het (zwakke) windmaximum op geringe hoogte aldaar.

AANDACHTSPUNTEN.

WIND:

Conform modellen, geen bijzonderheden.

BEWOLKING:

Voor ST/SC bij het zwakke warmtefront, zie modelbeoordeling. Verder geven de Harmonies de middelbare bewolking net ten zuiden van ons land bij de warmte op hoogte het best weer.

NEERSLAG:

Geen.

ZICHT:

10+ km. Waarschijnlijk is de lucht komende nacht te droog voor een significante zichtverslechtering, misschien dat het zicht in het noordoosten later in de nacht iets terugloopt met een geowind die richting 15 knopen gaat. In de nacht naar maandag iets minder wind en in het noorden sijpelt dan vochtiger lucht binnen. In het noorden is er dan kans op mistbanken.

TEMPERATUUR:

Geen bijzonderheden.Paraaf meteoroloog: aberson
 
 

 
 

Hardware


Hier komt nog een goed en duidelijk verhaal over de apparatuur en techniek die gebruikt wordt voor deze site.

Aangezien deze site nog in ontwikkeling is staat hier nu nog even niets interessants. Wordt vervolgd...Binnenkort meer informatie!

Paulus Pisweer 
 

© 2020 Paulus Pisweer | oant-moarn.nl