Air VPN - The air to breathe the real Internet
 
 
Het weer Fotoalbum Gastenboek

Contact

Links

Gesponsorde links Colofon

Disclaimer
 

Stop Spam Harvesters, Join Project Honey Pot
 
 
 

METAR


METAR EHAM
240325Z 35003KT 330V030 9999 FEW040 11/10 Q1022 NOSIG
 
 

 

TAF


TAF EHAM
232311Z 2400/2506 01006KT 9999 SCT030 BECMG 2412/2415 33008KT BECMG 2500/2503 18005KT
 
 

 

Modelbeoordeling

Guidance modelbeoordeling voor Nederland, de Nederlandse kustwateren en de Noordzee, gebaseerd op de HARMONIE run van 18 UTC en de overige genoemde modellen en gidsen met bijbehorende runtijd.

Geldig tot vrijdag 25 juni 2021 24.00 locale tijd

Opgesteld op donderdag 24 juni 2021 om 01.51 uur

MODELLENBEOORDELING.

SYNOPTISCHE SITUATIE:

Het Azorenhoog heeft een ZW-NO georienteerde uitloper tot boven onze omgeving. De rug-as ligt momenteel stationair tot over het zuiden van de Noordzee, trekt vandaag langzaam oostwaarts en ligt de nacht naar vrijdag boven ons land. Vrijdag overdag trekt de rug verder richting Duitsland. Hierdoor wordt de noord(oost)ijke stroming in de loop van vrijdag zuidwestelijk. In de bovenlucht is er een ZZW-NNO georienteerde hoogtetrog die eveneens nagenoeg stationair over ons land ligt. Vandaag trekt deze hoogtetrog opvullend langzaam oostwaarts om vrijdag boven Duitsland noordoostwaarts te trekken. Een zwak warmtefront bereikt deze ochtend het noordwesten van de FIR, trekt langzaam zuidoostwaarts en bereikt het westen van het land vrijdagmiddag. Vervolgens trekt het warmtefront over het land verder oostwaarts. Ten westen van het warmtefront trekt een (hoogte)laag over de Britse Eilanden zuidwaarts richting het westen van Het Kanaal.

MODELBEOORDELING:

Geen grote aandachtspunten, de diverse uitvoer is voor de verwachtingsproducten tamelijk consistent. De Harmonie uitvoer laat wel een onderschatting zien van de SC boven het oosten van de Noordzee, EC/Hirlam laten dit beter zien. Verdere aandachtspunten zijn St en nevel voor de Limburgse Heuvels vannacht en vanochtend. Alle modellen laten in de loop van de nacht en ochtend een signaal zien net ten zuidoosten van Vaals. Actueel is er ten zuiden van Limburg al St en nevel. Verder hebben vanmiddag met name Hap1 en EC een buiensignaal boven het zuiden van Limburg. Veroorzaakt door wat PVA aan de oostflank van de hoogtetrog in combinatie met nog wat hogere TW850-waarden nabij een oude occlusie boven Frankrijk.

AANDACHTSPUNTEN.

WIND:

Geen bijzonderheden.

BEWOLKING:

Momenteel in de zuidoostelijke helft en boven de Duitse Bocht Sc-velden, het best weergegeven door Hirlam en EC. Overdag moet deze bewolking gedeeltelijk oplossen door subsidentie, maar het zuidoosten van het land blijft overwegend bewolkt. Landinwaarts ontstaat er overdag Cu, in de avond oplossend. Verder is er boven de Ardennen St, die zich vannacht en vanochtend nog wat kan uitbreiden boven Zuid-Limburg. Voor EHBK is hier een kleine kans voor meegegeven in de TAF. Het buiensignaal in de progtemps is eigenlijk alleen in EC redelijk zichtbaar. Toppen mogelijk tussen FL100-FL150 en daarmee net in het ijs. Vanavond op nadering van het warmtefront boven het westen van de FIR Ac/As en mogelijk een ingebedde CB op middelbare onstabiliteit. Vrijdag overdag nabij het warmtefront toenemende St kansen.

NEERSLAG:

Vanmiddag boven het zuiden van Limburg laten vooral Hap1 en EC een zwak buiensignaal zien. CAPE-waarden rond 700 J/kg, maar weinig schering. Als er een bui ontstaat is het single cell/pulse. Bij het warmtefront zien we op de Noordzee donderdagavond wat lichte regen en een enkele ingebedde bui. Vrijdagmiddag en avond zou dat boven land ook in combinatie met wat inzaaiing kunnen zijn. De profielen lijken te stabiel voor onweer, maar we houden dit als aandachtspunt.

ZICHT:

In de polaire lucht goede zichtcondities. Vannacht en in de vroege ochtend vooral in het noorden lokaal een enkele (ondiepe) mistbank. In de nacht naar vrijdag is het signaal hiervoor wat sterker, vooral voor het noordoosten. In het westen blijft het zicht waarschijnlijk goed vanwege de bewolking op nadering van het warmtefront, hoewel er tussen de modellen nog wat timingsverschillen zijn. Verder nabij het warmtefront op zee mogelijk nevel.

TEMPERATUUR:

Weinig bijzonderheden. Vrijdag overdag door aanvoer van wat warmere lucht in het binnenland op veel plaatsen boven de 20°C.Paraaf meteoroloog: haklande
 
 

 
 

Hardware


Hier komt nog een goed en duidelijk verhaal over de apparatuur en techniek die gebruikt wordt voor deze site.

Aangezien deze site nog in ontwikkeling is staat hier nu nog even niets interessants. Wordt vervolgd...Binnenkort meer informatie!

Paulus Pisweer 
 

© 2021 Paulus Pisweer | oant-moarn.nl